gnager blanding uten pellets
Moderator: Moderatorer
-
- Gammelrotte
- Posts: 3483
- Joined: 24 Jun 2005, 19:13
- Kjønn: Ikke oppgitt
- Location: vestfold
- Contact:
Jeg brukte hundemat til mine tidligere, eneste jeg opplevde som negativt var vektøkning. Men når man først skal lage "naturlig" mat for rottene så er det like greit å kutte ut hundematen også. Men da blir det veldig dyrt å gi rottene fersk mat hver dag, tro meg.
Anexet med tottebasser og corgis frøkner.
Hunde- og kattemat i store mengder blir gjerne litt for hard kost for rotter - og smågnagere generelt.
Vil som alltid minne om at bønner, erter, frø eller nøtter satt sammen med korn komplementerer hverandre og danner fullverdige proteiner, og når Wolf nå har tilsatt dette burde ikke proteinspørsmålet være så stress, selv om jeg også ville gitt annen proteinmat i tillegg til akkurat den blandingen. (I vårt veggishjem blir det for det meste kokte linser og bønner, tofu eller quinoa/amaranthgrøt, som rottene elsker og trives kjempegodt med.)
Angående koking så må belgfrukter skylles og kokes. Hvis det gjøres skikkelig vil ikke normalt fungerende mager slite med fordøyelse av bønner og linser. Grønne erter kan være unntaket når det gjelder koking, men de fleste rotter liker disse kokte bedre enn tørre og matglede bør jo telle en del.
Vil som alltid minne om at bønner, erter, frø eller nøtter satt sammen med korn komplementerer hverandre og danner fullverdige proteiner, og når Wolf nå har tilsatt dette burde ikke proteinspørsmålet være så stress, selv om jeg også ville gitt annen proteinmat i tillegg til akkurat den blandingen. (I vårt veggishjem blir det for det meste kokte linser og bønner, tofu eller quinoa/amaranthgrøt, som rottene elsker og trives kjempegodt med.)
Angående koking så må belgfrukter skylles og kokes. Hvis det gjøres skikkelig vil ikke normalt fungerende mager slite med fordøyelse av bønner og linser. Grønne erter kan være unntaket når det gjelder koking, men de fleste rotter liker disse kokte bedre enn tørre og matglede bør jo telle en del.