Lønner det seg og kjøpe rotter av oppdrettere?

Generelt om rotter, spørsmål om rotter som ikke passer inn under de andre kategoriene

Moderator: Moderatorer

Locked
Rotta Miriam

Lønner det seg og kjøpe rotter av oppdrettere?

Post by Rotta Miriam »

Jeg bare lurer fordi jeg har lyst på rex rotte av en oppdretter så jeg måtte jo bare spørre,hehe... :wink:

Guest

Post by Guest »

Det tror jeg lønner seg, men det kan bli dyrt for oppdrettere er ikke billige.. 8)

Elin

Post by Elin »

Jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at det lønner seg!
Oppdrettere (forutsatt at de er seriøse, og ikke som enkelte jeg har hørt om!!!) velger avlsdyr med omhu. Du er sikret best mulig utgangspunkt når det gjelder både gemytt og helse. Du er sikker på at det ikke er innavl. De er tamme. Du kan følge de fra de er født til leveringsklare. Du har et trygt sted å komme hvis du har spørsmål. Du vet med sikkerhet fødselsdato, og at rotta ikke er gravid.

På en dyrebutikk har du ingen peiling på hva du får. Det _kan_ være innavl, rotta kan være eldre/yngre enn opplyst, det kan både være dårlig gemytt og helse i linja, de er ofte ikke tamme, desverre kan du heller ikke stole på de svarene du får av betjeningen, og det kan vise seg at rotta er gravid.

Jeg betaler gladelig noe mer, samt reiseutgifter for å være sikker på hva jeg får!

Understreker at dette ovenfor ikke gjelder alle. Noen oppdrettere er useriøse (har faktisk hørt om noen 14- 15 åringer nå som avler for å få penger til øl... :cry: ), og noen dyrebutikker er riktig flinke! :)

Alvrina
Gammelrotte
Posts: 2041
Joined: 14 Feb 2004, 19:34
Contact:

Post by Alvrina »

Jeg er 15 år og avler på rotter..ikke sonn sinnsykt mye og u-seriøst...Men jeg Bruker ALDRIG penger på ØL...ÆSJ å FYSJ..de som jøre det er skikkelig alkiser...

men det lønner seg mer å kjøpe fra oppdrettere,det er dyrere..og da får du greie på slekten og du får rottene tamme..

Kjøper du fra dyre butikk ..vet selgeren nesten ikke noe om rotter og rotta er heller ikke tam..og somoftest får man heller ikke greie på slekten og TROR jeg ikke man kan bruke den noe særlig til avel..

Men hvis du skal ha en kose rotte.selskaps rotte...tror jeg det er det samme hvor du kjøper den... :wink:

Melody
Gammelrotte
Posts: 2145
Joined: 13 Feb 2004, 23:19
Location: Sør-Trøndelag

Post by Melody »

Det er vel ikke så stor forskjell på prisen på rotter fra dyrebutikker og fra oppdrettere... jevnt over vil jeg si at gjennomsnittsprisen er ca. den samme. Det som i tilfelle kan komme i tillegg, er eventuelle transportutgifter.

Det er helt klart flere fordeler med å kjøpe rotter hos oppdretter, men dette har jeg skrevet litt om under "Artikler" på hjemmesiden min. Du kan jo gå inn og se der. http://home.no/melodyrats
Meloen og Dropjes rottedagbok
Superratz

Elin

Post by Elin »

På dyrebutikken her koster en rotte 125 kr. Jeg har nå bestilt lille Leo hos Adyssa, og jeg tror det er 150 kr (men jeg har ikke spurt). i tillegg må jeg reise fra Hamar til Bærums Verk for å hente den lille tassen. Så det er klart det koster mer, men jeg tror det er verdt det. :)

Alvrina
Gammelrotte
Posts: 2041
Joined: 14 Feb 2004, 19:34
Contact:

Post by Alvrina »

På dyrebutikken her i Horten koster det 100 kroner for ei rotte....IKKE FINN PÅ OG KJØPE NOEN DYE DER,DE SKILLER ALDRIG KJØNNENE,BURNE ER ALTIN MØKKETE DET ER ALGER I DRIKKEFLASKENE.

På liertoppen(Tropehagen zoo) kostet rottene mine 150 og 200 en Dumbo og en Dumbo rex.. så det koster litt får en skjelden rotte type...

Henriette

Post by Henriette »

Hvis vi kigger væk fra prisen, som gerne skulle være det man IKKE tænkte på når man køber nye dyr.

Hvad så med socialisering.... ? Jeg kender ikke mange dyrehandlere der socialisere deres dyr.

Alvrina
Gammelrotte
Posts: 2041
Joined: 14 Feb 2004, 19:34
Contact:

Post by Alvrina »

Henriette: ja det har du rett i.. På de fleste dyrebutikker pleier det å vere en gruppe med rotter..som selges de som blir igjen ,blir enten alene hele livet eller slange mat...

Elin

Post by Elin »

Henriette: Det er jo det som er mitt poeng! Prisen spiller ingen rolle, fordi det finnes andre, mer viktige, ting hvor oppdretteren i mine øyne scorer bedre enn dyrebutikken. :)

Henriette

Post by Henriette »

Elin: Så må du undskylde, så har jeg ikke helt forstået det hele :oops: ... Jeg syntes bare der blev snakket lidt for meget pris i forhold til de kvaliteter der ellers skal ligges vægt på... :D

Elin

Post by Elin »

Neida, alt pris prat ble til pga. Melodys svar om at prisen var omtrent lik. La ikke merke til setningen om transportkostnader før etterpå. :oops: Jeg ville bare vise at det kan koste mer å kjøpe hos oppdretter, men at pris ikke betyr noenting.

Jeg uttrykte meg nok litt uklart... :D
Som du ser, skriver jeg at jeg ikke engang har spurt Adyssa om prisen på hennes rotteunger. den bryr jeg meg ingenting om. :wink:

Da skulle alt være i orden håper jeg!!! :D

Siva

Post by Siva »

jeg synes det lønner seg og kjøpe av oppdretter

Locked