Snufsete rotte

Sykdommer og parasitter

Moderator: Moderatorer

Locked
Hilde

Snufsete rotte

Post by Hilde »

Hei på dere!

Vi (samboer og jeg) kjøpte oss i fjor to rotter, to nydelige jenter. De trives godt sammen, og ikke minst trives vi med de. Den ene har alltid vært "snufsete". Den nyser innimellom, og snufser litt. Da vi (av uvitenhet og etter beskjed fra dyrebutikken.. :evil: ) i starten brukte sagflis som underlag ble jo dette bare verre. Etter kort tid gikk vi imidlertid over til strø, og hun har blitt bedre etter dette. Men fortsatt altså, hun er snufsete innimellom. Da hun var omtrent et år begynte hun å gå fryktelig skjevt, og vi tok henne til dyrlegen, som sa at hun sannsynligvis hadde fått slag. Vi fikk antibiotika og kortison, og dro tilbake til dyrlegen etter en uke. Dyrlegen mente da at den lille rotta vår hadde det fint, hun var nysgjerrig og oppmersomhetssøkende.

Etter dette har den andre rotta (Pernille) begynt å plage den "slagrammede" (Josefine). Josefine er sannsynligvis blind på det ene øyet, og hun har derfor ikke alltid heeelt kontroll på hvor hun går hen. Dette sørger Pernille for å utnytte til det fulle, og hun er kjapt frampå for å stjele maten fra Josefine osv.. Hun har også "angrepet" Josefine så hun piper høyt stakkars..

Det høres jo naturlig ut at Pernille merker at Josefine har et handicap, og at hun utnytter dette. Josefine har liksom alltid vært litt småsyk og dårlig, mens Pernille er superrotta selv. Tror dere det er nødvendig å gjøre noe med situasjonen? Vi har jo selvsagt ikke lyst til å avlive noen av de, de er halvannet år begge to, og vi vil gjerne beholde de litt til..

Locked