Samarbeidskull Anniken-Kikky-Matmor

Moderator: Moderatorer

Post Reply
Matmor
Gammelrotte
Posts: 5479
Joined: 10 Apr 2007, 13:35
Location: Sandefjord

Samarbeidskull Anniken-Kikky-Matmor

Post by Matmor »

Det er planlagt parring mellom
fortrinnsvis Matmors Saga, alternativ Matmors «Edel» Edelpfilzkäse (eier begge: Matmor)
og enten
RatRace’s «Aprikosen» Bahirava (eier: Kikky) eller Navistars/RatRace’s LandRover (eier: Matmor), avhengig av hva hunnen vil.

Parring foregår hjemme hos Matmor, som også tar kulloppfølgningen, men kullet fødes hos Anniken, som også står for salget.
Rottene hos Anniken er middbehandlet sept. 2014, hos Matmor september og vil bli behandlet på nytt -okt. 2014.
Pris: 300,- for én 500,- for to. Frakt kan muligens avtales mot tillegg i pris.

Saga og Aprikosen har stått sammen f.o.m. 18/10-25/10. Hverken løpetid eller parring er observert. Vektoppgangen er på beskjedne 1 g. De får stå sammen en natt til, så hentes Aprikosen. Om ikke Saga blir drektig blir det forsøk mellom i neste omgang Edel og Aprikosen - så fort det er klart at Saga ikke skal ha små.

Presentasjon av rottene:
Matmors Saga (Blåmuggoster) f. 04.05.2014
Genotype aa CRED CRED Dmb Dmb HH?
Saga er en lys RED, dvs. hun har to utgaver av et ukjent, blekende gen. De to oppdretterene bak Matmor har ikke bestemt hvilke gener dette er, men gjetter på russian blue eller mink. Det er uvisst om hun er Irish eller ikke, siden det nokså sikkert finnes andre gener som kan gi lyse mageflekker/brystflekker.
Mor: Matmors Selkie (Eventyrkullet)
Far: Matmors Lord Byron (Berømte briter)
Adferd med rotter: Saga fungerer fint i flokk. Hun bort til daglig med to søstre, mormor og en venninne, og luftes sammen med flere slektninger. Saga har aldri vært introdusert for rotteunger eller voksne rotter etter at hun selv ble voksen.
Adferd med mennsker: Saga er kontaktsøkende overfor eier, nokså blyg overfor fremmede. Lett å håndtere. Har begynt å roe seg og setter mer pris på kos.
Helse: aldri vært syk
Vekt 390 g

Matmors Edelpfilzkäse (blåmuggoster) f. 04.05.2014
Genotype aa B*CRED CRED D* Dmb Dmb G* HH? M* P*R*
Edel hare n kopi av det same, blekende genet som søsteren har. Det er uvisst om hun er Irish eller ikke, siden det nokså sikkert finnes andre gener som kan gi lyse mageflekker/brystflekker.
Mor: Matmors Selkie (Eventyr)
Far: Matmors Lord Byron (Berømte briter)
Kulloppfølgingen blant foreldrenes søsken er så lang fullstendig for så nær som én han. I tillegg finnes slektsopplysninger om foreldrenes foreldre m.m.
Adferd med rotter: Edel fungerer fint i flokk. Hun bort til daglig med to søstre, mormor og en venninne, og luftes sammen med flere slektninger. Edel har aldri vært introdusert for rotteunger eller voksne rotter etter at hun selv ble voksen.
Adferd med mennsker: Edel er kontaktsøkende overfor eier, nokså blyg overfor fremmede. Lett å håndtere. Fortsatt ganske aktiv.
Helse: aldri vært syk
Vekt: ca. 380 g (ubetydelig mindre enn søsteren)

RatRace’s og Rottheimens “Aprikosen” Kaal Bhairava, ser ut som Amber/Silver fawn men genetisk er han Aa mm pp
Mor: Verra's Piri Piri
Variant fenotype: Mink Irish mm Rex
Variant genotype: aa mm HH(i) RE re
Fødselsdato : 28.10.12
Foreldrene til Piri Piri var mink og black, og fra dyrebutikk. Det kom mink, pearl og champagne (aa pp) i kullet. Det er altså sannsynlig at Piri Piri var Pp.
Far: Shepard
Variant fenotype: Cinamon berkshire
Variant genotype: Aa mm Hh
Foreldrene til Shepard er ukjente
Fødselsdato : April 2012
Fra 1-års-rapporten: 12 mnd Baihrava(?)-Aprikosen
Vekt: 560g slank.
Helse: ikke vært syk, ikke tegn til litt snufs engang!
Atferd mot mennesker: Lett i hånden nå, henger flott og han er veldig glad i nuss og klapp. Godtar fremmede mennesker i buret og har vært på lengre besøk hos matmor, hvor han ble håndtert av andre.
Atferd mot rotter: Baby introduksjon gikk smertefritt(Dragons Breath og Royal Blue). Blitt introdusert til Matmors sine rotter når han var på besøk der tidligere i år. Litt mye hormoner i karen på besøk, første gang han har luktet så mange flotte damer og ikke fikk han møte en eneste en stakkars. Aprikosen red bare litt på bur kompis, ingen knuffing eller annet.
Siden stamtavlen er såpass kort kan det være mange forskjellige recessive pelsgenere på lur.

Navistars “Rover” LandRover, black dumbo rex f. 15.05.2013
Genotype aa Am* B*C* D* dmb dbm, Gg HH Mm P* R*
Far til Land Rover var Russian blue, og mor er beskrevet som Cinnamon, med det er sannsynlig at hun var en agouti med avvikende farge – som så mange i slekten. Rover er bærer av russian blue Gg (og eventuelt mink men det er altså usikkert). I tillegg kan Rover bære c<h> (begge foreldrene var bærere av himalaya så >75% sannsynlig), og en rekke pelsgener som ikke vil komme til uttrykk hos avkom med Eventyrjentene.
Mor: RatRace-NaviStars Alice (Tim Burton-kullet)
Far: Lyngrottenes Machiatho (Kaffekullet)
Begge rottene har lange stamtavler hvor mesteparten av sletkten er fulgt i flere led.
Helse: Rover har hatt abscess etter bitt, og en hyperaktiv talgkjertel, og litt småsnufs innimellom som har gått over av seg selv. Ca. 15 måneder gammel fikk han en behandlingstrengende luftveisinfeksjon da en brukamerat fikk lungebetennelse. Ellers frisk. Han er akkurat passe rund uten å være feit.
Vekt : ca. 630 g
Adferd med rotter: Fungerer bra i flokken, men litt var for stress. Har tatt pent imot rotteunger og nylig en voksen hannrotte. Har tidligere vær luftet sammen med voksne gjesterotter (Aprikosen prøvde stadig å parre seg med ham, men det ble ikke noen kamp av det).
Adferd med mennesker: elsker mennesker. Ungenes favoritt blant hannene. Har beholdt en leken sjel lenge, men er rolig nok til å kunne sove middag med menneskene sine...

Begrunnelse for parring:
Saga og Edel kommer fra en importert, innavlet slekt som har vært innavlet videre her. Jentene tilhører det tredje kullet. Vi kjenner til hvordan det har gått med samtlige av søsknene fra det første norskfødte kullet pr. 18+ måneder, og vet at gjennomsnittsalderen på rottene ikke er dårligere enn på norske tamrotter ellers.
Fordelen med disse RED-rottene er at de er svært fredelige, og det er lite tidlige jursvulster på hunnene. På to kull som er over 12 måneder er ingen kjente kastert, og det er bare én rotte som er gått tapt fra statistikken. Ingen av hunnene i det første norskfødte kullet hadde jursvulster ved 18 måneder.
Ulempen med disse rottene er at de lett blir så store at det går ut over helsen. Det viser seg med tendens til benskader (forstuvninger og brudd) og hjertesykdom hos hannene. En annen svakhet er at disse rottene ofte knytter seg til én person, og synes at alle andre mennesker er uinteressante. Ønsket var derfor å få tak i en hannrotte med
*bra levealder på slektningene
*uten vesentlige fedmetendenser
*med god kontakt til mennesker

Aprikosen har en mor som ble 21m og far som ble minst 23 måneder. Slekten hans er ikke så godt kjent at det går an å si stort om vanlige sykdommer og problemer, men morfar ble minst 31 måneder. Han er slank og fin. Nydelig kjælerotte med god kontakt tilmennesker. Rover har en far som ble 21 måneder og en mor som ble 25 måneder. Rovers slekt har svært mange rotter med høy levealder, og meget få rotter som dør før 16 måneder (ulykker unntatt). Han er akkurat passe buttet i fasongen, og elsker mennesker.

Forventninger til kull hvis Saga + Aprikosen
50% Black, 50% agouti, alternativt 50% mink og 50% cinnamon hvis den lyse fargen til Saga er mink-basert, og overraskelser. Alle toppørede med glatt pels, (berkshire eller) irish eller self i varianter
Forventninger til kull hvis Edel + Aprikosen
50% Black, 50% agouti, event. 25% black, 25% agouti, 25% mink og 25% cinnamon hvis den recessive allelen hos Edel er mink.
Forventninger til kull hvis Saga + Rover
100% Black, muligens 50% black 50% russian blue hvis den lyse fargen til Saga er russian blue-basert, muligens RED hvis Rover er Cc<h> eller Cc, 100% toppørete dumbobærere, 50% sjanse for rex og 50% for glattpelsede
Forventninger til kull hvis Edel + Rover
100% black, muligens 75% black 25% russian blue hvis den recessive allelen hos Edel er russian blue
Kontaktet: RatRace (e-post og telefon), Rotteheimen (e-post), NaviStar (e-post og telefon), CrazyRatLady (pm), Monlan (pm)
Forsøkt kontaktet: Verras råttor (e-post), Luzula (pm)
Avvik fra avlsveiledningen: ingen

Både Kikky og Matmor kan kontaktes angende rottene.

Matmor
Gammelrotte
Posts: 5479
Joined: 10 Apr 2007, 13:35
Location: Sandefjord

Re: Samarbeidskull Anniken-Kikky-Matmor

Post by Matmor »

Bilder kommer så snart jeg får lagt dem inn på websiden min - noe som vanligvis ikke fungerer i helgene :klaskepanne:

Matmor
Gammelrotte
Posts: 5479
Joined: 10 Apr 2007, 13:35
Location: Sandefjord

Re: Samarbeidskull Anniken-Kikky-Matmor

Post by Matmor »

Image Saga

Image Edel

Image Aprikosen

Image Rover

Etter å knapt nok ha rikket på vekten i en uke spratt Saga plutselig opp 8 g og så 12 g fra i forgårs til i dag. Hun later i alle fall som om det ble noe med Aprikosen likevel.

Matmor
Gammelrotte
Posts: 5479
Joined: 10 Apr 2007, 13:35
Location: Sandefjord

Re: Samarbeidskull Anniken-Kikky-Matmor

Post by Matmor »

Saga har fortsatt sin vektoppgang. I går hadde hun hatt en økning på 37 g siden før parring.
Rettelse ang. middkur: Matmors rotter fikk en dose oktober 2014 og skal ha dose nr. 2 i begynnelsen av november.

Anniken.HH
Stjeler søppel
Posts: 828
Joined: 05 Oct 2012, 16:14
Location: Vestfold

Re: Samarbeidskull Anniken-Kikky-Matmor

Post by Anniken.HH »

Forespørsler om reservasjon av unger kan sendes til meg :)

Når du sender forespørsel kan det være greit å inkludere
Hvor mange, og av hvilket kjønn, du ønsker deg.
Hvordan er rotteflokken din nå - hvor mange har du, hvem kjønn har du - hvis bestilling av en, eventuelt alder på de andre rottene.
Ønsker du å bruke ungen i avl eller som kjælerotte
Litt om deg selv og ditt rottehold

Dette er så jeg skal få et bilde av deg som rotteeier, da jeg ikke alltid er like flink til å skille på hvem som er hvem på forumet her
http://morellen.blogg.no/" onclick="window.open(this.href);return false;

Grønnsåpe-Nitro-Glukose-Jackpott-Pepper-Mal-Firefly-Pilot

Sov godt
Mustang, Småen, Stormgrå, Skygge, Sirius, Gunnar Peon, Diesel, Stripa, Einstein, Mose, Bolivar, Gex, Lav, Radagast, Percy

Anniken.HH
Stjeler søppel
Posts: 828
Joined: 05 Oct 2012, 16:14
Location: Vestfold

Re: Samarbeidskull Anniken-Kikky-Matmor

Post by Anniken.HH »

Saga har nå flyttet til meg sammen med søster Edel og bestemor Ada
:)
http://morellen.blogg.no/" onclick="window.open(this.href);return false;

Grønnsåpe-Nitro-Glukose-Jackpott-Pepper-Mal-Firefly-Pilot

Sov godt
Mustang, Småen, Stormgrå, Skygge, Sirius, Gunnar Peon, Diesel, Stripa, Einstein, Mose, Bolivar, Gex, Lav, Radagast, Percy

Milla
River avispapir
Posts: 908
Joined: 19 May 2011, 19:29
Kjønn: Kvinne
Location: Drammen

Re: Samarbeidskull Anniken-Kikky-Matmor

Post by Milla »

Såå spennende :bounce: Gleder meg til å følge med på kullet :cheer:
Ella, River, Moya, Serenity og Lulu <3

Alltid i tankene: Titan, Neon, Kali, Witney,Queen Latifah, Luna,Luthien,Varia,Kosh,ZaHaDum og Josefine

" Den som påstår at kjærlighet ikke kan kjøpes for penger, har aldri eiet en rotte <3 "

kikky
Gammelrotte
Posts: 3936
Joined: 24 Jun 2005, 19:13
Kjønn: Ikke oppgitt
Location: vestfold
Contact:

Re: Samarbeidskull Anniken-Kikky-Matmor

Post by kikky »

Får håpe det dukker opp noen bebser snart da :boing:
Anexet med tottebasser og corgis frøkner.

Post Reply