Matmors Berømte briter født 20.01.2013

Oppfølging av rottekull, ein tråd per kull.
Matmor
Gammelrotte
Posts: 5479
Joined: 10 Apr 2007, 13:35
Location: Sandefjord

Re: Matmors Berømte briter født 20.01.2013

Post by Matmor »

Winston Churchill
Frisk, litt strid i babyintro men ingen skader.
Fin med burkamerater og mennesker. Liker å bli klødd men søker det ikke.

Colin Firth
Like god, myk og rolig med både mennesker og rotter.
Frisk, 842 g, men er STOR og har mye løs hud som "henger og slenger" (aka skinnkåpe).
Eier oppfatter ham ikke som overvektig.

Henry the 8th
Funnet død i buret 14mnd. gammel. Antatt dødsårsak hjertesvikt. Fortykkede hjertevegger.

Lord Byron
Far til kull på 11 (Blåmuggost-kullet hos Matmor)
v. 18 ½ mnd: skranter , vekttap, desorentert. Ellers som før.

Edward Teach "Blackbeard"
Avlivet 19/6 pga benbrudd og svulst. Ble 17 måneder.

Elizabeth Blackwell
Litt sky med tolererer håndtering, Fungerer fint med andre rotter. 362 g

Rosalind Franklin
Hadde stafylokokkinfeksjon i huden da hun kom i retur. Behandlet med oral antibiotika og steroider, helt frisk. Fin introduksjon til søster, nieser. Fin babyintro. Lar seg kose med en stund men ikke veldig kontaktsøkende.

Gertrude Bell "Aku Danger"
Vekt: 380 g, frisk.
Går fint med brukamerater og mennesker.

Ada Lovelace
Som ved 12m.

Gladys Aylward "Greta"
18 måneder: Greta har det bra. Rund og god som vanlig. Blitt litt roligere og har mer tid til kos nå, ellers ikke noe nytt

Colin Firth, far til Eventyrkullet, ble avlivet 21/8 2014 (19 måneder gammel) på grunn av vekttap, slapphet og gisping etter luft. Eier karaktereiserer ham som en herlig og snill rotte som aldri gjorde noen noe vondt – inntil det siste døgnet han levde, hvor han bet henne. Da var han også svært syk og hadde trolig smerter.
Lord Byron, far til Blåmuggostkullet, ble avlivet 25/8 2014 på grunn av vekttap, forvirring og mistanke om hypofysesvulst med raskt forløp.
Rosalind har fått nytt oppbluss av utslett.

Matmor
Gammelrotte
Posts: 5479
Joined: 10 Apr 2007, 13:35
Location: Sandefjord

Re: Matmors Berømte briter født 20.01.2013

Post by Matmor »

Nå har vi passert midnatt, så Matmors Berømte briter (de som er igjen) har fylt 2 år. Når natten er over skal det nok feires en smule.

Ada er en fin seniorrotte, fortsatt uten tegn til jursvulst eller annen langvarig sykdom.

Ada er og blir en enmannsrotte - min. Hun vet hvilket fang hun vil sitte å bruxe på. Andre mennesker er nokså uinteressante, selv om hun har et greit forhold til datteren min. Ada ble sendt som selskapsrotte til Anniken en tur, i forbindelse med at Saga hadde kull der, men trivdes ikke videre med det. Hun begynte å krangle litt med burkameraten og med Saga, og ble dessuten snufsete. Hjemme igjen var det derimot ingen problemer. Ingen plaget henne da hun kom, og hun var mer interessert i matfatet enn å vise seg. Hun har tatt imot både voksne rotter og babyer med stor ro flere ganger tidligre, og lagde ikke bråk da Saga kom tilbake heller.

Formen er grei. Det er i den øverste hengekøya jeg finner henne, vanligvis midt i en klynge av etterkommere og venninnen Sandy, som også snart blir 2 år. Men det blir mye soving på damen nå i forhold til før, og hun har litt mindre interesse for kos. Når hun har fått det hun mener er en passe dose, går hun og legger seg med venninnene. Tjukkedamen min. Hun er ikke ekstremt tykk, men hun er lang og svær med veldig pæreform.

Vakre Rosalind er død. Hun ble bare 21 måneder gammel, ble avlivet på grunn av eksem som hadde plaget henne i flere måneder. Hun var ikke noen liten dame hun heller, men ikke fullt så stor som søsteren. Rosalind var en rolig dame som tålte å bli flyttet på, oppførte seg pent i diverse introduksjoner til stort og smått, men hadde mer neselyder, langvarig eksem og var mer tilbakeholden enn søsteren.

Resten av rapportene kommer senere.

Post Reply