Tyggeting

Lurer du på hva en rotte bør og ikke bør spise?

Moderator: Moderatorer

Post Reply
Ulriken
Pinky
Posts: 5
Joined: 22 Jan 2017, 23:34

Tyggeting

Post by Ulriken »

Hei. :) jeg har nettopp fått meg to herlige hannrotter på 6 uker (i følge dyrebutikk). Jeg er klar over at de gnisser sine egne tenner, men jeg lurte på hva av tyggeleker som kunne vært bra?
Tenkte spesifikt på kalveøret, men erklar over at de ikke skal ha salt. Butikken kunne ikke si hva næringsinnhold dette hadde, men kjøpte et da det bare kostet er par kroner. Er det noen andre som har brukt hundebein eller kalveøret f.eks?

utmeldt

Re: Tyggeting

Post by utmeldt »

Gratulere med de små! :)

Mange bruker vegetabilske tyggebein til rottene sine, for eksempel slike som her https://doggiebag.no/1275/whimzees-vege ... ter-24-stk

Rotter setter og pris på kyllingbein, og andre bein med litt kjøtt på som blir til overs frå middagen. Bein inneheld mykje proteiner, unge rotter i vekst kan godt få slikt oftare, mens for eldre og vaksne rotter bør ein utvise måtehold.

J&J
Pinglerotte
Posts: 39
Joined: 10 Feb 2016, 21:14
Kjønn: Kvinne
Location: Møre og Romsdal

Re: Tyggeting

Post by J&J »

Mine elsker å tygge på disse tannbørstene i linken over :D Bark (fra dyrebutikken, vet ikke om de kan tygge bark rett fra skogen?)liker de også veldig godt å tygge på. Finner vel noe lignenede i de fleste dyrebutikker. :)

Ulriken
Pinky
Posts: 5
Joined: 22 Jan 2017, 23:34

Re: Tyggeting

Post by Ulriken »

Takk for svar, dette skal vi prøve ut :) gir heller kalveørene til nabohunden.

malap
Betarotte
Posts: 671
Joined: 08 Apr 2015, 21:37
Kjønn: Kvinne
Location: Hedmark
Contact:

Re: Tyggeting

Post by malap »

Vær forsiktig med tyggesaker til hund som inneholder mye proteiner; skinntygg, griseører etc. er det mye proteiner i, og griseører bla. har også mye fett i seg. Ok til rotter som fortsatt vokser, men med måte. Vær enda mer forsiktig med fullvoksne gutter mtp proteiner.

Vegetabilsk tannrens til hund er fine, finnes i alle slags former; tannbørste, pinnsvin, krokodille osv. Selges på dyrebutikker, nett men også Europris har en "bøtte" med små tannbørster som er i fin størrelse: https://www.europris.no/denta-borste-7-cm-400-g.html

Ellers finnes det også ris- og mais"bein", litt diverse utvalg her (men tror de fleste dyrebutikker også har dette): http://www.ratwarehouse.com/aisle/chews

Tyggeleker kan du f.eks kjøpe billig på ebay, søk på "chew toy rat" f.eks.
Du kan også bruke tyggeleker som er til hund, papegøyer og til babyer.

Ellers plukker jeg greiner fra rogn og epletrær - de elsker spesielt de fra epletre :)
Malena

Post Reply