Vasking av seng

Generelt om rotter, spørsmål om rotter som ikke passer inn under de andre kategoriene

Moderator: Moderatorer

Locked
Anne-Lise

Vasking av seng

Post by Anne-Lise »

Nå var hengekøyen til rottene full av både piss og hår. Ikke lite heller akkurat. Så nå må det vaskes igjen. Hvordan vasker dere hengekøyene? Jeg har lagt den i bløt i en vaskebøtte nå. Er det bedre å ha den i vaskemaskinen? Det er jo litt dumt å sette på en vaskemaskin bare for en liten hengekøy også.

Hvordan tørker dere den? Henger til tørk? Eller tørketrommel? Tar litt tid å henge til tørk. Synes så synd på rottene som må ligge uten seng jeg da.. Hehe

Rottene lukter piss også. Ikke rart når de ha rligget å sove i den senga som er full av piss... Så de må få seg et bad i dag når vi gjør rent hele buret ellers også.

Hvor ofte vasker dere hengekøyen/sengen til rottene deres?

mooica

Post by mooica »

Jeg bruker bare å vaske den for hånd under springen jeg. Det gjør jeg ca annen hver uke. Når den skal tørkes, henger jeg den bare opp.

Skaubytroll
Gammelrotte
Posts: 2021
Joined: 12 Feb 2004, 20:29
Location: Enebakk

Post by Skaubytroll »

Jeg har ganske mye stoffting i buret som må vaskes innimellom, 2hengekøyer, en ildertunnel, 2 kosetunneler, og 2 stoff"buler", alt sammen er flittig brukt så det blir fort litt lukt av det. Jeg bare tar av lenkene og putter alt i vaskemaskinen på 50grader, da det er ferdig der blir det slengt opp i tørketrommelen. Går så bra så ;)
Skaubytrollets rotteri
NTF Nettbutikk
Mat og strø av ypperste kvalitet.

tess

Post by tess »

HejHej=)=)

Jeg legger ikke merke til noe lukt i hengekøyen, betyr det da at de ikke nødvendig vis tisser i hengekøyen sin? :)

kriztin

Post by kriztin »

tess wrote:HejHej=)=)

Jeg legger ikke merke til noe lukt i hengekøyen, betyr det da at de ikke nødvendig vis tisser i hengekøyen sin? :)
Kommer an på hvor lenge siden du vasket den, men hvis de tisser i køya så kjenner du lukta av urin ganske godt ja. To av mine fire rotter tisser der hvor de ligger, fatter ikke hvordan de klarer det.. har mistanker om at begge har blitt tatt fra mamman sin for tidlig, at det er grunnen, men det er vel bare spekulasjoner..

Kristin

Melody
Gammelrotte
Posts: 2145
Joined: 13 Feb 2004, 23:19
Location: Sør-Trøndelag

Post by Melody »

kriztin wrote:To av mine fire rotter tisser der hvor de ligger, fatter ikke hvordan de klarer det.. har mistanker om at begge har blitt tatt fra mamman sin for tidlig, at det er grunnen, men det er vel bare spekulasjoner..

Kristin
Det er meget vanlig at rotter tisser der de ligger, så jeg tror ikke det har noe med oppdragelse fra mor å gjøre. Det kan selvfølgelig ha noe med saken å gjøre, men jeg har alt for mange rotter som gjør det samme! :?
Meloen og Dropjes rottedagbok
Superratz

Heidi
Gammelrotte
Posts: 4867
Joined: 13 Feb 2004, 13:46
Location: Oslo
Contact:

Post by Heidi »

Det er overhodet ikke unormalt at de tisser der de sover. Rotter synes jo at sin egen tisselukt er den beste lukten i verden! Min min min min seng! :)

Melody
Gammelrotte
Posts: 2145
Joined: 13 Feb 2004, 23:19
Location: Sør-Trøndelag

Post by Melody »

Med tanke på at de har bedre luktesans enn oss...
ÆSJ! :P
Meloen og Dropjes rottedagbok
Superratz

kriztin

Post by kriztin »

Heidi wrote:Det er overhodet ikke unormalt at de tisser der de sover. Rotter synes jo at sin egen tisselukt er den beste lukten i verden! Min min min min seng! :)
Hmm.. jeg må herved erklære at jeg har to rotter som foretrekker "en duft av sommer" isteden for sin egen urin :)

Locked